HomeOnze teamsJongerenteamDe jongerenafdeling van de Stadspartij wil betere mogelijkheden om te studeren

De jongerenafdeling van de Stadspartij wil betere mogelijkheden om te studeren

Ons team wilt een mogelijkheid om studeren in Purmerend aantrekkelijker te maken. Nu thuis werken naar verwachting ook na de coronacrisis steeds meer de norm wordt, is het voor thuiswonende studenten lastig om een plek te vinden waar zij zich goed op hun studie kunnen richten. Op dit moment wordt er meestal gebruik gemaakt van bibliotheken of leerruimtes op de hogescholen of universiteiten. 

Om deze reden lijkt het ons een goed idee om een plek te creëren in Purmerend waar studenten op hun studie kunnen focussen. Een plek verdeeld in verschillende gebieden.

Studieplein
Een studieplein om met elkaar te kunnen overleggen, een stilteruimte om zonder afleiding te kunnen studeren, een aantal studeerkamers voor zoommeetings, online tentamens, huiswerkbegeleiding of studenten met concentratieproblemen, en een koffiecorner om tussen het harde studeren door een pauze te kunnen nemen.

Op deze manier is het voor studenten wellicht aantrekkelijker om in Purmerend te blijven wonen tijdens hun studie. Het zal veel tijd schelen om niet naar de hogeschool of universiteit te hoeven reizen om een studieplek te vinden.

Het verschil tussen het creëren van nieuwe studieplekken en de al bestaande bibliotheek is het faciliteren van stopcontacten om laptops of tablets te kunnen opladen, het plaatsen van een toilet en een  koffiecorner.

Het jongerenteam heeft signalen gekregen dat het lastig is een plekje te bemachtigen in de bibliotheek.

Om dit te voorkomen op de nieuwe studieplekken is het wellicht een mogelijkheid om een website te creëren waar studenten een plekje kunnen reserveren. Door middel van een daarna toegestuurde QR-code kunnen zij de ruimte betreden.

Wil je meer informatie over ons jongerenteam mail dan naar  jongerenteam@stadspartijpurmerend.nl

Laatste nieuws