HomeNieuwsVeiligheidDe Duiventil start binnenkort basis-EHBO programma

De Duiventil start binnenkort basis-EHBO programma

bhvanne
In de Duiventil in Purmerend, de oudste jongerenvereniging van ons land, wordt binnenkort gestart met ‘Dokter Til’. Tijdens een reeks avonden zullen zoveel mogelijk leden de vaardigheden leren die te maken hebben met reanimeren, noodsituaties en doelgroepgerelateerde kwesties. Tijdens de cursusavond wordt gebruik gemaakt van een door De Duiventil aangeschafte reanimatiepop: Rescue Anne (foto).

Het idee is ontstaan aan de bar waar een van de leden van De Duiventil in gesprek raakte met een bestuurslid.  De ervaringen die Jill Geenen dagelijks als beginnend arts opdoet wil zij graag op een luchtige, ongedwongen en ietwat ludieke manier delen met mede-Tillers. Samen met penningmeester Gert Oskam zijn deze ideeën uitgewerkt tot een leuk programma. Met deze actie hoopt Jill de medische kennis onder jongeren te vergroten, zodat onder deze groep het aantal mensen dat adequaat kan optreden tijdens een medische noodsituatie zal toenemen. Onder jongeren zijn namelijk gemiddeld veel minder mensen die juist kunnen handelen in levensbedreigende situaties, terwijl die groep over het algemeen heel goed vertegenwoordigd is ‘op straat’.

Hoe ontstaat een kater? Wat doet GHB met je? Wat te doen bij een bewusteloze mede-Tiller? 
Er zal worden stilgestaan bij deze en meer onderwerpen die te maken hebben met de doelgroep. “Prostaatproblemen leven immers niet zo erg onder onze leden”, aldus Jill. Op reguliere sociëteitsavonden wordt over het algemeen over heel andere zaken gesproken, maar juist dergelijke serieuzere zaken zijn onderwerpen die De Duiventil altijd hoog in het vaandel heeft staan.

De Duiventil stimuleert dit initiatief door de reeks cursussen gratis aan te bieden aan haar leden, en bovendien hoeft er voor non-alcoholische consumpties tijdens deze avonden niet betaald te worden. De Duiventil kent gemiddeld 200 leden, dus afhankelijk van het aantal aanmeldingen zullen meerdere avonden georganiseerd worden. Ook niet-leden zijn van harte welkom. Aan hen vragen we echter een bijdrage van €5,-. Indien hij of zij die avond lid wordt, vervallen die kosten natuurlijk. Een lidmaatschap van De Duiventil kost € 12,- per jaar. Lid worden kan door eens langs te komen op de sociëteitsavonden op vrijdag en zaterdag vanaf 21:00. Meer informatie over deze avonden is verkrijgbaar via Gert@Duiventil.nl, of bezoek de Facebookpagina van De Duiventil.

 

Veiligheid artikelen