HomeNieuwsEconomieCoronacoupes op het bordes?

Coronacoupes op het bordes?


De kappers van Nederland hebben de aanstaande bewindslieden gefeliciteerd met hun aanstaande benoeming. Bovendien hebben zij hen een hart onder de riem gestoken, nu zij niet naar de kapper kunnen voor hun ‘grote dag’ en bijzondere moment op het bordes.

“Bruiloften, jubilea, diploma-uitreikingen, de start van een nieuwe baan; het zijn van die momenten waarbij een kapper niet mag ontbreken.” vertelt ANKO-voorzitter Maurice Crusio. Een goed verzorgd kapsel geeft je simpelweg zelfvertrouwen, en dat lijkt me essentieel als je poseert voor een bordesfoto die de geschiedenisboeken ingaat. Ik zou daar niet willen staan met pluis, uitgroei of een dreigend matje.

Snelle heropening kappersbranche: het kan veilig en verantwoord
Kappersbranchevereniging ANKO pleit voor een snelle heropening van de branche. Crusio: “We hebben tijdens deze coronacrisis al meermaals bewezen dat we veilig en verantwoord open kunnen blijven. De heropening van onze branche vormt geen risico. We werken veilig volgens een strikt hygiëneprotocol, zijn geen doorstroomlocatie en zorgen niet voor drukte in de winkelstraat.”

Nauwelijks overheidssteun

Snelle heropening is van levensbelang voor onze zwaar getroffen ondernemers. Er is nauwelijks overheidssteun voor kappers. Veel kappers moeten bovendien de steun die zij eerder ontvangen
hebben, deels terugbetalen terwijl ze die juist heel hard nodig hebben. Dat komt doordat de bureaucratische systematiek van de subsidie ervoor zorgt dat juist kappers vaak buiten de boot vallen en in de financiële problemen komen. En de systematiek is daarin niet veranderd in de derde lockdown. Snelle heropening van de branche betekent dat kappers weer hun eigen broek kunnen ophouden en dat de steun kan naar branches die écht niet open kunnen.

Goed voor Nederland!

Maar heropening van onze branche is vooral ook goed voor alle Nederlanders samen. Kappersbezoek heeft een positief effect op het welzijn. Nederland mist de essentiële dienstverlening van de kapper
en verdient in deze zware tijden een lichtpuntje!

Over de ANKO

De ondernemende kappers van Nederland hebben zich verenigd in brancheorganisatie ANKO. Samen werken zij aan het realiseren en behouden van een professionele en florerende kappersbranche.
 

Economie artikelen