HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningContract 66 appartementen Kop West getekend

Contract 66 appartementen Kop West getekend

KopVasWest
Op 20 juni bekrachtigden Bouwbedrijf Noordersluis en Intermaris hun samenwerking met de ondertekening van de overeenkomst voor de bouw van 66 appartementen in Kop West te Purmerend.

Het is één van de eerste projecten van Intermaris waarbij de aannemer verantwoordelijk is voor zowel het ontwerp als de realisatie van de woningen.

Jongeren- en starterswoningen
Purmerend krijgt er een nieuw stukje stad bij: Kop West. Het is de laatste uitbreidingslocatie van de wijk Weidevenne. Door de ligging nabij het centrum van Purmerend en de ontsluiting van de A7 is de locatie uitermate geschikt voor jongeren en starters. Met de bouw van 66 sociale huur appartementen, waaronder studio’s en twee- en driekamerappartementen, voorziet Intermaris in een groeiende behoefte aan betaalbare woningen voor kleine huishoudens. Deze kleinere appartementen vormen een mooie aanvulling op de woonvoorraad van Intermaris. Er worden 29 woningen verhuurd aan Purmerendse jongeren tot 26 jaar. De overige woningen zijn geschikt voor zowel starters als één- en tweepersoonshuishoudens. De bouw start naar verwachting begin 2018.
Nieuwe vorm van samenwerken
Het is de eerste keer dat de Bouwbedrijf Noordersluis en Intermaris samenwerken. De verantwoordelijkheid voor zowel het ontwerp als de realisatie ligt bij Bouwbedrijf Noordersluis. Intermaris stelt vooraf randvoorwaarden waarbinnen het project gerealiseerd moet worden en vervult een toetsende rol. Intermaris kiest steeds vaker voor een dergelijke rolverdeling om optimaal te kunnen profiteren van de kennis en kunde van de markt.
Belangstellenden
Belangstellenden voor deze appartementen kunnen zich inschrijven via Woningmatch Waterland (www.woonmatchwaterland.nl). De woningen worden hier eind 2018 gepubliceerd.

Ruimtelijke Ordening artikelen