HomeNieuwsEconomieCamperplaatsen komen op het Bolwerk

Camperplaatsen komen op het Bolwerk

Plantsoengracht
De huidige locatie voor camperplaatsen aan de Neckerstraat is een tijdelijke locatie en toeristisch gezien niet aantrekkelijk. Het college heeft daarom ingestemd met het inrichtingsplan voor vijf camperplaatsen met daarbij horende voorzieningen op locatie het Bolwerk (parkeerterrein hoek Nieuwstraat/Plantsoengracht).

In het kader van ‘het attractiever maken van Purmerend voor verblijfstoerisme’ en naar aanleiding van een burgerinitiatief voor de realisatie van camperplaatsen op een aantrekkelijke locatie, is gekozen voor deze nieuwe locatie.

Om deze zo aantrekkelijk mogelijk te maken, wordt een servicezuil geplaatst waar vijf campers hun stroom af kunnen tappen en water kunnen afnemen. Er komt geen vuilwaterlozingspunt of chemisch toilet. In de omgeving zijn hiervoor immers al voldoende voorzieningen te vinden.

In overleg met Watersport Vereniging Purmerend is afgesproken dat camperaars gebruik kunnen maken van de douches van de vereniging langs de Where. Ze mogen daar ook de bestaande voorzieningen gebruiken om afval te lozen.

 

Economie artikelen