HomeNieuwsVeiligheidCamera’s Koemarkt toch direct uitgekeken

Camera’s Koemarkt toch direct uitgekeken

Cameratoezicht-Hofland

De beelden van de beveiligingscamera’s die op de Koemarkt in Purmerend hangen zullen toch direct in de gaten worden gehouden. Dat heeft de gemeenteraad donderdag 25 november bepaald. Vanwege de bezuinigingen was er oorspronkelijk geen geld voor het live uitkijken van de camera’s. Toch wisten een aantal partijen, waaronder de Stadspartij, met een motie mogelijkheden te vinden voor live cameratoezicht.

De politie had ook de wens voor live cameratoezicht uitgesproken, omdat dit een grote bijdrage levert aan de veiligheid van het centrum van Purmerend. Bovendien levert het direct uitkijken van de camerabeelden een besparing op de inzet van personeel. Hierdoor kunnen wijkagenten tijdens de uitgaansuren ook elders in de stad ingezet worden.

De VVD, de oorspronkelijke indiener van de motie, stelde voor de plaatsing van de Stambanken, twee gemeentelijke kunstprojecten die gepland stonden, niet door te laten gaan. Met deze besparing van 60.000 euro zou het mogelijk zijn de camera’s in de binnenstad van Purmerend tijdens de uitgaansuren in de gaten te houden.

ZIE OOK:

 

Foto: Hofland.nl

Veiligheid artikelen