HomeNieuwsVeiligheidBurgernet-campagne zorgt voor ruim 1.000 nieuwe deelnemers

Burgernet-campagne zorgt voor ruim 1.000 nieuwe deelnemers

burgernetaffiche
Sinds de start van de landelijke wervingscampagne van Burgernet op 6 september, hebben zich in Purmerend maar liefst 1.080 nieuwe BN’ers aangemeld. Hiermee staat de teller op ruim 5.000 deelnemers en dit aantal loopt nog op. Met deze toename is inmiddels 6,4% van alle Purmerenders deelnemer van Burgernet. Met zo veel extra oren en ogen op straat, houden we de woon- en leefomgeving veilig.

Burgernet is een unieke samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie om de veiligheid in de woon- en werkomgeving te vergroten. Dankzij dit telefonische netwerk kunnen buurtbewoners zelf veel doen om hun wijk veilig te houden. Op deze manier draagt Burgernet bij aan een betrokken, sociale en veilig(er)e woonomgeving.

Hoe werkt Burgernet?

Na bijvoorbeeld een melding van inbraak, beroving of een vermist persoon, kan de politie een Burgernet-actie starten. Burgernetdeelnemers in de buurt ontvangen een spraak- of sms-bericht met het verzoek uit te kijken naar een persoon of voertuig. Zo kunnen zij direct behulpzaam zijn bij de opsporing van verdachten, een voertuig of een vermist kind. Ook kan de politie heel gericht bewoners waarschuwen als het aantal inbraken flink is gestegen in hun wijk of straat.

Door de toename van het grote aantal nieuwe BN’ers, neemt de pakkans van criminelen toe en worden vermissingen sneller en vaker opgelost. En… aanmelden kan natuurlijk nog steeds op www.mijnburgernet.nl.

Landelijke campagne Burgernet

Meer Nederlanders moeten weten wat Burgernet is en dat ze zich kunnen aanmelden. Daarom voerde Burgernet van 6 september tot 18 oktober een landelijke campagne. Op www.mijnburgernet.nl staat meer informatie over Burgernet.

Veiligheid artikelen