HomeNieuwsVeiligheidBurgemeester Heerschop sluit drugswoning Middenbeemster

Burgemeester Heerschop sluit drugswoning Middenbeemster

Burgemeester Heerschop heeft op 17 augustus 2021 een drugswoning aan de Westerhem gesloten. Bij een strafrechtelijk onderzoek van de politie is handel in harddrugs geconstateerd vanuit de woning in de Middenbeemster. Bij een huiszoeking zijn vervolgens grote handelshoeveelheden hard- en softdrugs aangetroffen in de woning.

Het strafrechtelijk onderzoek is door de politie gestart omdat er zes anonieme meldingen waren gemaakt over drugshandel vanuit de woning. Bij de huiszoeking zijn onder andere grote handelshoeveelheden XTC, cocaïne en hennep aangetroffen. Gezien de grote hoeveelheid is ervoor gekozen om de woning voor 3 maanden te sluiten.

De burgemeester is volgens de Opiumwet bevoegd om over te gaan tot het sluiten van een woning. Dit mag alleen voor een bepaalde tijd en als er sprake is van de aanwezigheid van drugs boven de normen voor eigen gebruik, of als sprake is van voorbereiding daartoe. Het besluit van burgemeester Heerschop betekent dat de huidige gebruiker(s) en anderen de woning voor 3 maanden niet mogen betreden. Op de woning die gesloten is, zijn posters geplakt met de tekst “verzegeld” en “drugspand gesloten”.

De sluiting is bedoeld om te doorbreken dat de woning bekendstaat als drugswoning en om de openbare orde te herstellen. Ondermijnende drugscriminaliteit, zoals drugshandel, drugsoverlast en drugsproductie vormt namelijk een ernstige inbreuk op de openbare orde en kan leiden tot een onveilige en onprettige omgeving. Dit wordt daarom niet getolereerd in Beemster. Iedereen in de gemeente Beemster moet zich veilig voelen in de eigen werk- of leefomgeving. Daarom is het belangrijk dat mensen verdachte situaties, bijvoorbeeld (vermoedens van) drugshandel en hennepkwekerijen, blijven melden.

Heeft u een vermoeden van een verdacht adres? Maak dan melding bij de politie op telefoonnummer 0900-8844, via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of bij de gemeente via fraudemeldpunt@purmerend.nl.

Veiligheid artikelen