HomeNieuwsVeiligheidBurgemeester Bijl pakt door bij aanpak jongerenproblematiek Gildeplein

Burgemeester Bijl pakt door bij aanpak jongerenproblematiek Gildeplein

gildeplein
Burgemeester Don Bijl stuurde 4 maart j. aan de ondernemers van het Gildeplein een brief over zijn aanpak van de jongerenproblematiek aldaar.
Al eerder schreven wij hierover op deze website en publiceerden wij zijn brief aan de bewoners van het Gildeplein over deze kwestie.
Het is hoopgevend dat de burgemeester zelf zich nu met deze zaak bezighoudt concludeert de Stadspartij. Het toont ook eens temeer de ernst van de situatie aan.

Hieronder de brief van burgemeester Bijl aan de ondernemers.

‘Beste ondernemers van het Gildeplein,

De gemeente krijgt signalen binnen over toenemende overlast van jongeren op het Gildeplein. We nemen deze signalen bijzonder serieus. De overlast bestaat onder meer uit zwerfafval, graffiti en geluidshinder. Als we hier iets aan willen doen moeten we onze krachten bundelen. En ik denk dat dit hard nodig is. Het zou schadelijk zijn voor de wijk en uw onderneming als we de zaken niet goed aanpakken.

Ik heb als burgemeester inmiddels met verschillende partijen om tafel gezeten om te bespreken wat er aan de hand is. De gemeente Purmerend, woningbouwcorporatie Intermaris Hoeksteen, de bewoners, Streetcornerwork en de Politie zijn al met  verschillende acties begonnen. Hierbij kunt u denken aan strengere handhaving op de afvalcontainers die buiten staan, snel repareren van vernielingen en de jongeren in kaart brengen.

Via deze brief wil ik alle ondernemers oproepen om óók mee te werken aan het creëren van een gezellig, schoon en veilig Gildeplein. Zo kunt u wellicht helpen om zwerfvuil te verminderen, vernielingen snel te herstellen of andere positieve acties te ondernemen om de gezelligheid weer terug te brengen. Er zijn vele manieren om dit te doen en het zou niet goed zijn als de gemeente dit voor u invult. Want nogmaals, we moeten dit samen doen.

Meedenken
Wilt u meedenken en meewerken aan het creëren van een gezellig winkelcentrum Gildeplein? Neem dan contact op met Anja Bonnes, wijkmanager Purmer-Noord. Zij is bereikbaar via an.bonnes@purmerend.nl.
De
winkeliersvereniging (de heer Jan Bakker) is in ieder geval uitgenodigd voor een volgende bijeenkomst op dinsdag 16 maart 2010 van 18.15 uur tot 19.45 uur in wijkkantoor Purmer-Noord, Riekstraat 21. Daar bent u uiteraard ook van harte welkom.

Veranderingen kosten tijd en energie. Maar ik ben ervan overtuigd dat wij samen het verschil kunnen maken.

Met vriendelijke groet,

Burgemeester Don Bijl’

Veiligheid artikelen