HomeNieuwsEconomieBouw KFC-restaurant start pas in 2011

Bouw KFC-restaurant start pas in 2011

KfcMastDe bouw van een restaurant van Kentucky Fried Chicken (KFC) aan de Verzetslaan start mogelijk pas in 2011. Dat laat de gemeente Purmerend weten na onderzoek door de Stadspartij. Hoewel Caddy’s al begin juni is gesloopt, laat de bouw van het fastfoodrestaurant nog even op zich wachten.

De reden hiervoor is dat er een bouwvergunning nodig is voor een reclamemast die KFC op het terrein wil neerzetten. “Op dit moment kan hier wegens strijdigheid met het bestemmingsplan nog geen bouwvergunning voor worden afgegeven,” zegt de gemeente. “In het nieuwe bestemmingsplan “De Gors e.o. 2010”, waar de formele procedure nu voor loopt, zal deze wel worden opgenomen.”

Gemeenteraad

De gemeenteraad zal eerst in moeten stemmen met een wijziging van het bestemmingsplan waarin dit soort reclamemasten worden toegestaan. De raad zal naar verwachting eind oktober het plan behandelen. Half december zal dan het nieuwe bestemmingplan in werking treden. Begin 2011 kan dan de bouwvergunning voor de reclamemast worden verstrekt. Pas als de bouwvergunning is verstrekt, zal met de bouw van het restaurant worden begonnen.

Het KFC-restaurant zal naast McDonalds komen te staan. Het is de bedoeling dat er in de toekomst ook een discotheek wordt gebouwd. Ook hiervoor loopt de procedure nog.

UPDATE 17-06-2010 20:00

De gemeente bevestigt aan de Stadspartij dat de bouw van het nieuwe KFC-restaurant toch begonnen is. Morgen (vrijdag) meer hierover.

 

ZIE OOK:

Economie artikelen