HomeNieuwsEconomieBotenparade Gaypride op zaterdag 2 augustus

Botenparade Gaypride op zaterdag 2 augustus

gaypride
De Amsterdam Gaypride is op 26 juli begonnen voor genodigden Op de straat- en pleinfeesten is iedereen welkom, deze zijn van 30 juli tot en met 3 augustus. De traditionele botenparade is op zaterdag 2 augustus 2014.

Het evenement bestaat uit diverse culturele, maatschappelijke en sportieve activiteiten.

Botenparade
Het hoogtepunt van iedere Gay Pride is de botenparade op zaterdag 2 augustus van 14.00 tot 18.00 uur. Het doel van de botenparade is te laten zien hoe breed en divers de LHBTQ-gemeenschap is in Nederland.

Meevaren
Iedereen die graag mee wil varen kan de deelnemende partijen zelfstandig benaderen en vragen of er nog een plek aan boord is. Je moet rekenen op een prijs tussen de €50/100,-, dit om de kosten van de boot, hapjes en drankjes te dekken. Welke partijen/organisaties meevaren staat op http://www.amsterdamgaypride.org/

Route botenparade
De boten verzamelen in het Westerdok en varen dan door de Prinsengracht – Amstel – Oude Schans en eindigen in het Oosterdok.
De verwachting is dat het ook dit jaar weer erg druk zal zijn. Wilt u een goede plek hebben om alle boten goed te kunnen zien, zorg dan dat u op tijd aanwezig bent. Aan het einde van de route, bij de Oude Schans, is het vaak minder druk.

Maatregelen op het water
Vanwege de botenparade op zaterdag 2 augustus zijn er van 10 – 18 uur maatregelen getroffen op het water:

  • Korte Prinsengracht – Prinsengracht en de Leidsegracht tussen Singelgracht en de Keizersgracht zijn geheel gestremd voor de scheepvaart
  • geen bediening van bruggen op de Amstel: Magere brug (brug 242) Walter Süskindbrug (brug 237) en de Hogesluisbrug (brug 246)
  • scheepvaart op de Amstel moet rekening houden met oponthoud.

Afsluitingen voor verkeer

  • Amstel eenrichtingverkeer: de Amstel tussen de Blauwbrug en de Munt is op vrijdag 1 augustus vanaf 8.00 uur eenrichtingverkeer de stad in (richting Munt). Vanaf 17.00 uur is deze straat volledig afgesloten. Op zaterdag 2 augustus is er wederom eenrichtingverkeer uitsluitend de stad in en wordt de straat vanaf 13.00 uur volledig afgesloten. Bussen en vrachtwagens worden omgeleid vanaf het Mr. Visserplein; personenauto’s moeten via de Herengracht.
  • Prinsengracht afgesloten: de Prinsengracht wordt tijdens de botenparade op zaterdag 2 augustus vanaf 13.00 uur afgesloten voor autoverkeer. Verkeersregelaars zorgen ervoor dat automobilisten/bewoners hooguit tot de volgende afbuigmogelijkheid worden toegestaan over de Prinsengracht te rijden.

P&R

Tijdens de botenparade is het heel druk in en rond de stad. We raden u aan om met het openbaar vervoer te reizen. Wilt u toch met de auto komen maak dan gebruik van de P&R-terreinen.

Nederlandse Spoorwegen
De NS zetten op 2 augustus extra lange treinen in. Kijk voor actuele informatie over werkzaamheden en dergelijke op www.ns.nl

Meer informatie
Kijk voor actuele informatie over het totale programma van de Gay Pride op de site van de organisatie

Economie artikelen