HomeNieuwsEconomieBelasting betalen, maar niet teveel!

Belasting betalen, maar niet teveel!

scoot 2 zits.jpg 

Op de website www.belastingaangifteprikbord.nl  komt u op een pagina van het zogenoemde belastingaangifteprikbord. Het forum voor gratis hulp bij je belastingaangifte en bespaartips. Als voorbeeld van handige tips wees Elly Vos de redactie op aftrekposten voor scootmobiel en traplift.

Scootmobiel
Voor de scootmobiel kan worden aangeven energiekosten 75 euro per jaar. Heeft u de scootmobiel midden in het jaar verkregen bijvoorbeeld 12 mei 2007, dan dient u het bedrag tijds evenredig te bereken.

Voorbeeld: 75 :12 x 7 =  44 euro

Bezitters van een ter beschikking gestelde scootmobiel hebben veelal inbegrepen de kosten, het kan ook zijn dat er kosten op u drukken wenk daarbij aan de verzekering, bijdragen aan een kleine reparatie etc. Deze kosten zijn voor u ‘drukkende kosten’ en kunnen worden afgetrokken in de aangifte onder, “aftrekposten >>ziekenkosten of andere buitengewone uitgaven; 2.specifieke>>hulpmiddelen”

Traplift
Hier kan U € 15 per jaar als energiekosten aangeven onder “aftrekposten >>ziekenkosten of andere buitengewone uitgaven; 2.specifieke>>hulpmiddelen”

Indien nodig ook dit bedrag tijds evenredig berekenen.

Economie artikelen