HomeNieuwsEconomieBaanstee Noord krijgt meer voorzieningen

Baanstee Noord krijgt meer voorzieningen

foto EG Retail
EG Retail gaat een voorzieningenpunt bouwen op Baanstee Noord. Daarover sloten de gemeente en EG Retail een contract. Er komt onder andere een gemakswinkel voor de vergeten boodschappen, een koffiezaak met drive-through, restaurant, broodjeszaak en een tankstation. Als alles goed gaat zijn de voorzieningen in 2021 klaar.

Nieuwe voorzieningen
Er komen steeds meer bedrijven bij op Baanstee Noord. Er werken nu al meer dan 1000 mensen. Het is dan ook tijd dat er meer voorzieningen komen. EG Retail bouwt het komende jaar onder andere een ESSO tankstation voor nieuwe duurzame diesel, benzine, elektrische laadpalen en in de toekomst mogelijk waterstof. Bij het voorzieningenpunt komen eveneens een Spar to go, Burger King, Starbucks en een Go Fresh Bakery. Ook is er straks flexibele kantoorruimte te huur.

Baanstee Noord werkt
Het gaat goed met Baanstee Noord. De afgelopen jaren kwamen er mooie nieuwe bedrijven naar het bedrijventerrein. Heron, Sligro, Harcotom, Groenhart, Knook A.G.F. en Caravan Centrum Waterland om er maar een paar te noemen.

Aanwinst
Voor de ontwikkeling van het voorzieningenpunt heeft de gemeente een tender uitgeschreven. EG Retail had van alle ontvangen inschrijvingen het beste concept en gaat dit nu ontwikkelen. Wethouder Mario Hegger is blij met de komst van het voorzieningenpunt: “De Baanstee is steeds belangrijker voor de economie in Purmerend. De voorzieningen zijn nodig voor alle mensen die op de Baanstee werken, maar zijn ook een aanwinst voor de rest van Purmerend!” Bij het voorzieningenpunt werken straks zo’n 25 mensen. Naar verwachting opent het voorzieningenpunt medio 2021 zijn deuren.

Over EG Group
EG Group, opgericht in 2001 door de familie Issa, is een van ‘s werelds toonaangevende onafhankelijke retailers met een gevestigde naam in het leveren van een breed forecourt aanbod. EG Group bezit en bedient meer dan 5400 benzinestations en convenience stores in 9 landen: Groot-Brittannië, Frankrijk, Duitsland, Nederland, Italië, België, Luxemburg, Verenigde Staten en Australië. EG Group heeft samenwerkingen met nationale en internationale merken binnen de brandstof en retail, zoals Shell, BP, Esso, Starbucks, Subway, Delifrance, Spar, Carrefour, KFC en Burger King. Passie voor kwaliteit, gemak en servicegerichtheid staan centraal binnen de EG Group.

Economie artikelen