HomeNieuwsEconomieAlsnog feestverlichting in binnenstad Purmerend

Alsnog feestverlichting in binnenstad Purmerend

feestverlichting
De binnenstad van Purmerend krijgt toch nog feestverlichting. Dat vertelt PCO voorzitter Yvonne Breuk. “We zijn aan het collecteren geweest bij alle ondernemers en bewoners in het winkelgebied en we krijgen een bijdrage van de Rabobank en van de Stichting Purmerend 2000 Plus,” zegt ze.

De PCO is positief over de definitieve keus voor tweerichting verkeer in de binnenstad. Breuk: ”De PCO heeft eerst overwogen toch te gaan voor een totaal rotondemodel, maar we begrijpen dat zo’n oplossing nu te duur is. Bovendien is de verkeersdruk in de binnenstad afgenomen.” Op 15 oktober jl. heeft de gemeente Purmerend een bijeenkomst gehouden met alle betrokkenen om ook hun inbreng te horen. De winkeliers in de binnenstad zijn blij met de opening van de Melkwegbrug, die een verbinding vormt tussen de wijk Weidevenne en het stadscentrum. Er is een rode loper voor de bewoners van Weidevenne uitgelegd en een mooie toegangspoort gemaakt bij ’t Gouw. In de Nieuwstraat en de Westerstraat zijn activiteiten georganiseerd en er liepen twee steltlopers door de stad.

Nieuwe winkelen

Het project ‘Het Nieuwe Winkelen’ voor de binnenstad, naar het voorbeeld van de stad Veldhoven, is niet haalbaar gebleken. De PCO onderzoekt nu of het mogelijk is aan te sluiten bij een project van het Eggert Winkelcentrum. Eigenaar Wereldhave van het Eggert Winkelcentrum heeft het mogelijk gemaakt via hun website de winkels te bekijken.

Veilig ondernemen

In de binnenstad is maar net voldoende draagvlak gekomen om op te kunnen gaan voor de 3e ster Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO). Hiervoor was een bepaald percentage respons nodig van de uitgezette enquêtes. Yvonne Breuk: “Uiteindelijk hebben we gelukkig dat percentage gehaald en kunnen we nu doorgaan om te proberen de derde ster KVO te bemachtigen.” De PCO voorzitter is bezorgd om de leegstand in de binnenstad, maar is blij dat de winkel van voorheen Basic Label in de Dubbele Buurt is ingevuld door Guust Outdoor. Op de hoek van de Peperstraat is een Surinaams eethuis gekomen in het pand waar voorheen Vlieg Makelaars Vlieg zat.

Artikel overgenomen uit het vakblad Regio zaken

Economie artikelen