HomeNieuwsEconomieAlbert Heijn, HEMARKT, koffiezaak en restaurant in Eggert Winkelcentrum

Albert Heijn, HEMARKT, koffiezaak en restaurant in Eggert Winkelcentrum


De eigenaar van Warrie Knarrie gaat in de unit waar La Place zat twee nieuwe zaken beginnen: beneden een restaurant en boven het koffietentje ’t Eggertje. Tot slot gaat HEMA tijdelijk een HEMARKT vestigen op de eerste etage, waar voorheen V&D gevestigd was. “Eigenaar Wereldhave is druk bezig om voor deze unit een huurder voor de langere termijn te vinden,” vertelt marketingmanager Vincent Scholten van Wereldhave. Hij verwacht dat de totale renovatie, die in oktober 2013 begon, eind van dit jaar is voltooid.

Met de terugkeer van Albert Heijn naar het Eggert Winkelcentrum gaat een lang gekoesterde wens van veel Purmerenders in vervulling. Vincent Scholten verwacht de komst van de supermarkt in augustus/september a.s. AH gaat een ruimte van circa 1000 m2 betrekken. De koffiezaak ’t Eggertje van de eigenaar van Warrie Knarrie is momenteel aan het verbouwen en gaat naar verwachting in juni open. “Dit zijn echte ondernemers. Ze blijven ook nog op de huidige locatie in het Eggert Winkelcentrum zitten. Bovendien gaan ze in Middenwaard een vestiging openen,” aldus Scholten. De HEMARKT komt in het grootste deel van de voormalige etage van V & D. Dit is een Outlet concept van de HEMA en biedt het bedrijf de gelegenheid om hun grote voorraad tegen lage prijzen aan te bieden. “Het is echter een tijdelijke invulling van deze ruimte. Ik verwacht voor enkele maanden. We zijn in gesprek met partijen voor een definitieve invulling van de ruimte,” aldus de marketingmanager van Wereldhave.

In de Zuidersteeg te Purmerend is onlangs de geheel vernieuwde entree van het Eggert Winkelcentrum feestelijk geopend. De nieuwe entree bestaat uit een hoge glazen gevel, een nieuwe vide en een grote verticale tuin. De openingshandeling werd verricht door wethouder Hans Krieger van de gemeente Purmerend en Belinde Bakker namens eigenaar Wereldhave.
De glazen gevel van de entree is een aanwinst voor de Zuidersteeg, waar de meeste bezoekers het winkelcentrum betreden. Het vele glas zorgt voor aanzienlijk meer daglicht in het winkelcentrum. Dat is niet alleen prettig voor de bezoekers maar ook voor de grote verticale tuin, die binnen op de muren is aangelegd. Deze ruim 100 m2 grote tuin bestaat uit 2.600 planten en is een van de grootste verticale binnentuinen van Nederland. De planten krijgen volautomatisch water en voedingsstoffen via een speciaal irrigatiesysteem. Lampen zorgen ervoor dat de planten altijd voldoende licht ontvangen.

Kwaliteitsimpuls

Wereldhave, eigenaar van winkelcentrum Eggert, geeft het centrum een grote kwaliteitsimpuls en startte in oktober 2013 met de renovatie. De totale oppervlakte van circa 21.000 m2 is nagenoeg in zijn geheel verbouwd. De renovatie is met de oplevering van de nieuwe entree aan de Zuidersteeg ver gevorderd. Vincent Scholten vertelt: “De renovatie was al met al een flinke uitdaging door alle verhuizingen en tijdelijke verplaatsingen. Maar het resultaat is mooi geworden. Ook de mix van retailers is optimaler en de ‘look and feel’ is totaal veranderd. We gaan ook de entree bij de HEMA nog aanpakken, om het winkelcentrum ook daar meer uitstraling te geven. Daarna is het grootste deel van de renovatie van het Eggert Winkelcentrum klaar. We hopen alles eind van dit jaar af te ronden. Onlangs is ter hoogte van de ingang Zuidersteeg een Care by Dio winkel gevestigd, die in juni zal openen. Bij de etage van het voormalige V & D pand moeten we ook nog opknappen, maar dat kan pas als we weten welk bedrijf erin komt. We hebben ook de binnen- en de buitenmuren aangepakt.”

Economie artikelen