HomeNieuwsEconomieAanleg van het glasvezelnetwerk in Beemster afgerond

Aanleg van het glasvezelnetwerk in Beemster afgerond

DELTA Fiber Netwerk heeft de aanleg van het glasvezelnetwerk in Beemster afgerond. Er zijn totaal 800 woningen aangesloten in het gebied. Op 18 juni 2019 ging de eerste schop de grond in, en nu is het dan echt zover. Met 100 man zijn 2 bovengrondse en 65 ondergrondse verdeelpunten geplaatst en is bijna 800 kilometer glasvezelkabel geblazen. Mede dankzij de hulp van het burgerinitiatief Breedband Beemster, de inzet van de gemeente en haar ambassadeurs in het gebied is de aanleg nu afgerond.

“DELTA Fiber Netwerk legt glasvezel aan in vele dorpskernen en buitengebieden,” aldus Jos van der Klauw, Directeur DELTA Fiber Netwerk. “Ieder gebied heeft zijn eigen kenmerken en zijn er een aantal bijzondere omstandigheden, die we moeten overwinnen om alle delen van dat gebied te kunnen voorzien van een glasvezelnetwerk. Beemster was technisch gezien voor ons een hele mooie uitdaging met uiteenlopende afhankelijkheden, maar we zijn trots op het verloop en resultaat!” aldus Jos.

Karen Heerschop, burgemeester van Beemster vult daarop aan: “Een goede, snelle internetverbinding was altijd al belangrijk maar sinds corona is dat alleen nog maar belangrijker geworden. Behalve dat we nu meer thuis werken dan voorheen en dat in de toekomst zeker zullen blijven doen, is internet ook voor het onderwijs niet meer weg te denken. Ik ben dan ook zeer blij met het glasvezelnetwerk in Beemster. We zijn nu klaar voor de toekomst!”

Burgerinitiatief Breedband Beemster

Frank van Boven en Pieter Wickel van het burgerinitiatief Breedband Beemster hebben zich hard gemaakt voor de realisatie van het netwerk. “De missie van Breedband Beemster voor de gemeenschap is nu eindelijk voltooid. Het is een uitdagend traject geweest, maar het buitengebied van Beemster en de kernen Westbeemster en Noordbeemster kunnen nu echt genieten van snel en stabiel netwerk.”

Goede samenwerking 

Lukas Willems, projectmanager Bouw van DELTA Fiber Netwerk, spreekt zijn dank uit naar alle betrokkenen en onderstreept het belang van een goede samenwerking: “De aanleg in het buitengebied is een hele uitdaging geweest. Het is uitgestrekt en waterrijk gebied met grote afstanden tussen de woningen. Dankzij de inzet van een groot aantal ambassadeurs en een goede samenwerking tussen gemeente, Provincie, Hoogheemraadschap, Breedband Beemster, de aannemers Volker Wessels/Selecta Infratechniek en DELTA Fiber Netwerk kunnen we dit project na bijna 2 jaar opleveren”, aldus een tevreden projectmanager.

Over DELTA Fiber Netwerk 

DELTA Fiber Netwerk sluit zo veel mogelijk Nederlanders aan op supersnel en stabiel glasvezel internet. Als topspeler in de markt biedt DELTA Fiber Netwerk al internet sinds 1981 en glasvezel internet sinds 2006. Zon 800.000 woningen en bedrijven hebben toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Fiber Netwerk en daar komen iedere maand gemiddeld nog 7.000 woningen of bedrijven bij. Op weg naar ruim een miljoen huishoudens dat straks aangesloten is op ons netwerk.

Economie artikelen