HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningAanleg bedrijventerrein Baanstee Noord start in 2010

Aanleg bedrijventerrein Baanstee Noord start in 2010

Baanstee-Noord2008

De gemeente Purmerend start zo snel mogelijk met de aanleg van bedrijventerrein Baanstee Noord. Deze week heeft de Provincie Noord-Holland goedkeuring gegeven voor de ontwikkeling van de eerste 47 van de totaal 81 Ha netto uitgeefbare grond (fase I) voor de vestiging van bedrijven aan de N244. Naar verwachting wordt de verdere bestuursrechtelijke procedure afgerond in 2009. In de tussentijd zal de gemeente voorbereidingen treffen om in 2010 de eerste paal van de Bedrijventerrein Baanstee-Noord de grond in te laten gaan.

De Provincie Noord Holland heeft op dit moment goedkeuring onthouden aan fase 2 en 3. De aanleg van fase 1 wordt hiermee niet vertraagd. Om de realisatie van het totale project zeker te stellen start de gemeente zo snel mogelijk de procedure op voor de goedkeuring van ook fase 2 en 3.  

Wethouder Berent Daan: “Het is goed nieuws voor ondernemers en werknemers in onze regio dat we door kunnen met de Baanstee Noord. Inhoudelijk zijn gemeente en provincie het eens: de Baanstee Noord moet er helemaal komen.”

Met de ontwikkeling van een hoogwaardig en duurzaam regionaal bedrijventerrein op de Baanstee Noord voorziet de gemeente in de dringende behoefte van lokale en regionale ondernemers om zich te vestigen of te groeien. Deze uitbreiding betekent op termijn een uitbreiding van 6000 extra  arbeidsplaatsen in Purmerend, waarmee de gemeente haar rol als economisch hart van Waterland zal versterken.

 

Bron: gemeente Purmerend

Ruimtelijke Ordening artikelen