HomeNieuwsEconomieAanbesteding en dus realisering openbaar toilet Koemarkt vertraagd

Aanbesteding en dus realisering openbaar toilet Koemarkt vertraagd

Toilet Schapenmarkt (blauw)
bron: raadsstukken

Door een memo heeft wethouder Tijmstra de stand van zaken over de realisering van het openbare toilet op de Koemarkt geïnformeerd.
Beoordeling en gunning stond gepland in augustus, zodat realisatie in het najaar mogelijk was. Bij de beoordeling is geconstateerd dat er helaas een onrechtmatigheid zat in het aanbestedingsproces waardoor de aanbesteding opnieuw moest worden gedaan.

Vanuit de aanbestedingswet moest het project Europees worden aanbesteed omdat de totale opdrachtwaarde boven het wettelijke drempelbedrag van €214.000 bedraagt.

De nieuwe aanbesteding is direct in gang gezet en op 26 juli gepubliceerd. De nieuwe inschrijving staat gepland op maandag 6 september aanstaande en de verwachting is dat de
voorlopige gunning diezelfde week zal zijn. Bij geen bezwaar tijdens de wettelijke bezwaarperiode zal de definitieve gunning op 1 oktober plaatvinden aan het bedrijf dat het openbaar toilet gaat plaatsen. Realisatie daarvan vindt plaats afhankelijk van de levertijd en de werkzaamheden van de leverancier.

Doordat de plaatsing van een definitief toilet iets langer op zich wacht, is besloten om een tijdelijke voorziening neer te zetten op de Schapenmarkt, waar uiteindelijk de definitieve voorziening geplaatst wordt. Er is gekozen voor een tijdelijk rolstoeltoegankelijke unit. Deze biedt meer comfort dan bijvoorbeeld een dixie en zit aangesloten op water en elektra.

Begin week 35 (30 aug.) wordt deze tijdelijke unit gerealiseerd. De voorziening is geopend tijdens de winkeltijden, inclusief de koopavond en -zondag en wordt geopend, afgesloten en schoon gemaakt door Werkom. De bewegwijzering in het centrum wordt uitgebreid zodat bezoekers
de voorziening weten te vinden en er wordt ingezet op extra communicatie over de tijdelijke voorziening.

Economie artikelen