HomeNieuwsColumnâ??Boevenbendeâ??

â??Boevenbendeâ??

pok.jpg 

Hero Brinkman, PVV Tweede Kamerlid, u weet wel de partij van Wilders, heeft de afgelopen week het digitale dagboek (weblog) van Trouw mogen vullen.

Hij trof het want in die week was net zijn paradepaardje, ‘de boevenbende van de Nederlandse Antillen’ op bezoek.
Vertegenwoordigers van de drie parlementen van het Koninkrijk (Nederland, de Nederlandse Antillen en Aruba) ontmoeten elkaar van maandag 16 juni tot en met vrijdag 20 juni 2008 in het kader van het Parlemantair Overleg Koninkrijkrelaties (zie foto van de POK)
Er wordt onder meer gesproken over de staatkundige vernieuwingen, over financieel toezicht door het college Financieel Toezicht, de ongewenstverklaring in het kader van de Rijkswet personenverkeer en de invulling van de Koninkrijksdag.
"Wat een zootje. Geweldige, nutteloze eerst dag gehad gisteren, met onze Antilliaanse en Arubaanse miljonairs. Door al die, door vriendjespolitiek verkregen, bijbaantjes moeten de meesten ondertussen wel miljonair zijn."
7882_tcm118-114585.jpgZo startte Brinkman (foto) zijn tirade en hij sluit het bezoek van onze overzees vrienden af met de woorden:
"Het is algemeen bekend dat onze Antilliaanse politici elkaar de meest lucratieve baantjes toeschuiven. Dus naast de functie van gedeputeerde of eilandraadslid kan men ook één of meerdere functies in het commissariaat van een overheid-NV krijgen. Deze baantjes worden verdeeld bij de coalitieonderhandelingen voor een nieuw bestuurscollege van een eiland of voor een nieuwe regering. Bij de coalitiebesprekingen worden niet eerst de portefeuilles verdeeld, maar juist deze functies. Ja, dat snap ik dat zij dit belangrijk vinden, want er zijn in totaal 56 bestuursfuncties voor overheid-NV’s te verdelen en deze functies leveren gemiddeld tussen de 10.000 en 35.000 gulden per maand op. Gewoon grove zelfverrijking en in mijn beleving dus pure corruptie."
Met diverse voorbeelden onderstreept Brinkman zijn gelijk, maar wat beoogt hij er nu mee?

De Antilianen verlossen van hun corrupte zetbazen of Nederland verlossen van een roversnest?
In dat laatste geval veegt hij goed en kwaad op onze overzeese gebiedsdelen gemakshalve op één hoop.
Maar het kan toch niet anders zijn dan dat de ‘goede’ Antilianen zuchten onder het bewind van de elkaar boveoordelende nomenclatura?
Brinkman kan zich dan ook voor deze mensen als een onsterfelijk voorvechter ontpoppen als hij als hun ‘El Salvador’ (de verlosser) zou gaan acteren. Maar dat doet hij niet, liever bespeelt hij de onderbuikgevoelens bij de Nederlanders tegen alles wat van de Antillen komt. Wie alle Antilianen verkettert moet niet gek opkijken zelf door alle Antilianen verkettert te worden.

Laten we wel wezen. De Antillen, zijn te zien als een provincie van Nederland. Wat zou er gebeuren als in onze eigen Noord-Hollandse provincie Antiliaanse bestuurstoestanden zouden heersen? Zouden we Noord-Holland dan verketteren en afduwen van Nederland?
Nee natuurlijk, er zou bestuurlijk door Den Haag keihard worden ingegrepen. Reken er maar op dat daardoor bij de ‘goede Noord-Hollanders’ net als bij de ‘goede Antilianen’ een zucht van verlichting zou opgaan.
Dus mocht Hero Brinkman dit stuk lezen, en daar is kans op, laat hij dan wat intelligenter laten zien dat hij het Antilliaanse ‘goede’ wil belonen en het ‘kwade ‘ daar wil bestrijden.

vdhoeven.jpgWie mijn vorige column las, ziet gebeuren wat ik aan Wouter Bos aanbeval. Geen BTW verhoging, en de hogere accijns op brandstoffen terugsluizen naar de samenleving door verlaging van de lastendruk. Dus nu nog even Maria van der Hoeven (CDA minister van economische zaken, foto) haar zin geven om ook de ww premieheffing op de werknemerssalarissen te schrappen en Bos is echt heel goed op weg de oliesjeiks een ‘poepie te laten ruiken’.

Misschien moeten we de oliesjeiks wel laten weten dat we ze doorhebben. Het zenden van een parlementaire delegatie naar de oliedomeinen zou daarom wel eens een goed idee kunnen zijn.
Sterk zou het dan zijn als deze delegatie onder leiding zou staan van Geert Wilders. De missie zou dan uiteraard het beste in Jordanië kunnen starten.

Column artikelen