HomeNieuwsOnderwijsOBS De Boemerang uit Purmerend is Cultuurschool Noord-Holland 2017

OBS De Boemerang uit Purmerend is Cultuurschool Noord-Holland 2017

klasOpenbare Basisschool De Boemerang uit Purmerend is de Cultuurschool van Noord-Holland 2017 geworden. Op 31 mei werd de Cultuurschooltrofee uitgereikt door Jack van der Hoek, gedeputeerde voor cultuur van de provincie Noord-Holland.
De prijsuitreiking vond plaats in Wormer tijdens de jaarlijkse bijeenkomst voor cultuurcoördinatoren, georganiseerd door Plein C. OBS De Boemerang was 1 van de 3 genomineerde scholen. Naast een juryprijs werd ook een publieksprijs uitgereikt. Ook deze prijs wist De Boemerang in de wacht te slepen!
De Boemerang kiest ervoor om de leerlingen al vanaf hun peuterleeftijd structureel te laten samenwerken met kunstenaars. De school werkt volgens het principe van Ontwikkelings Gericht Onderwijs (OGO) en de jury prijst de ICC’ers om de manier waarop zij kunst en cultuur in het onderwijs verweven.
Vanuit het schoolmotto ‘You are an explorer’ worden leerlingen gestimuleerd om ontdekkingen te doen, óók op het gebied van cultuur. Soms gebeurt dat naadloos, als onderdeel van een project, en soms expliciet in de vorm van een tijdelijke werkplaats of atelier. De school maakt daarbij goed gebruik van de ondersteuning die Cultuurhuis Wherelant en Muziekschool Waterland aanbieden.

Onderwijs artikelen