HomeNieuwsVerkeer en VervoerRotonde Baanstee-West vertraagd

Rotonde Baanstee-West vertraagd

edisonweg 2009-05 (7).jpgDe rotonde die Tussen de Edisonweg en de Schakelweg zou worden aangelegd is vertraagd. Dat zegt wethouder Hans Krieger (verkeer, foto onder) na vragen van de STADSPARTIJ. Deze zomer zou de rotonde aangelegd worden, maar eind augustus is nog geen teken van bouwwerkzaamheden te zien.

De aanleg van een rotonde in het industriegebied ter hoogte van de Makea Meubel brengt volgens de wethouder een groot aantal complexe zaken met zich mee. “Op voorhand is dit in enige mate onderkend,” zegt Krieger. “Maar tijdens de onderzoeks- en voorbereidingsfase is dit pas echt duidelijk geworden. Hierdoor heeft deze fase (veel) meer tijd gevraagd dan normaal geldt.”

Doorgang waterpartij

Naast allerlei technische knelpunten, waarvoor een oplossing gezocht moet worden, springen er twee specifieke maatregelen uit. “Op de eerste plaats is dat de doorgang van de waterpartij ten noorden van het kruispunt. Deze mag niet belemmerd worden, omdat al het water vanuit het gehele stedelijk gebied Purmerend langs deze route afgevoerd moet worden. Het oorspronkelijke ontwerp van de rotonde vraagt ook om verlenging van de duiker, hetgeen met deze voorwaarde een lastig en zeer prijsverhogende opgave is.”

Minimale overlast

“Op de tweede plaats is lang gezocht naar een wijze van aanleggen waarbij de overlast voor het wegverkeer zo min mogelijk is. De normale realisatie van een rotonde duurt gemiddeld zo’n zes weken en dit was, gelet op de ontsluiting van de Baanstee en de Purmer-Noord, een te lange periode die zou leiden tot grote verkeersproblemen.”

wethouder_hans_krieger_kleinNog dit jaar

Verwacht wordt dat nog dit jaar met de aanleg zal worden begonnen, al houdt de wethouder een slag om de arm. “Het plan, zoals het nu wordt uitgewerkt, gaat uit van een volledige afsluiting van de kruising gedurende twee weekeinden. Het verkeer zal tijdens alle andere dagen, zij het met enige beperking, op een normale wijze worden afgewikkeld.”

 

ZIE OOK:

 

 

  • Foto Edisonweg: STADSPARTIJ
  • Foto Krieger: Gemeente Purmerend

 

Verkeer en Vervoer artikelen