HomeNieuwsWelzijnVier dorpen in de regio in de race voor Mooiste dorp van...

Vier dorpen in de regio in de race voor Mooiste dorp van Nederland

Beembi3
De dorpen Broek in Waterland, Durgerdam, Middenbeemster en Laren maken kans op de titel ‘Mooiste dorp van Nederland’. Deze dorpen in de Metropoolregio Amsterdam (MRA) staan op de lijst met nominaties die is samengesteld door de ANWB. Op de lijst staan in totaal veertig dorpen, verspreid over Nederland. Het publiek bepaalt door te stemmen een top vijftig van mooiste dorpen van het land, waarna een jury de vijf mooiste dorpen kiest.
In Nederland zijn honderden dorpen en daar zitten pareltjes tussen, stelt de ANWB vast. ‘Dorpen waar je je waant in een andere eeuw of juist in de toekomst.’
Selectiecriteria
Om in aanmerking te komen voor een nominatie moeten de dorpen voldoen aan enkele criteria. Zo moet sprake zijn van een beschermd dorpsgezicht (geen stad), moet er een kerk zijn en heeft het dorp bij voorkeur niet meer dan 15.000 inwoners.
Stemmen
Op de website van de ANWB kan het publiek tot 31 maart een stem uitbrengen. De stemmers bepalen welke dorpen in de top 50 komen. Een jury kies t daaruit de vijf mooiste dorpen en die worden in september bekendgemaakt. Langs deze dorpen worden fiets- en wandelroutes ontwikkeld. Ook verschijnt er een boek waarin de vijftig mooiste Nederlandse dorpen worden beschreven.

Foto Stadspartij

Welzijn artikelen