HomeNieuwsWelzijnTopsporters Paralympics uit Purmerend en Beemster, kanshebbers op medailles

Topsporters Paralympics uit Purmerend en Beemster, kanshebbers op medailles

Tijdens het Europees Kampioenschap para-atletiek werd het wederom duidelijk. Purmerend en Beemster barsten van het talent. Fleur Jong (goud) uit Middenbeemster en Stefan Rusch (zilver) uit Purmerend vielen beiden in de prijzen.

Al jaren geven zij bloed, zweet en tranen voor dat ene doel: een medaille bij de Paralympische spelen in Tokio. En alles wijst erop dat deze spelen dit jaar doorgaan. Door hun prestaties zetten Fleur en Stefan indirect ook Beemster en Purmerend in het zonnetje.

Marlou van Rhijn

Helaas heeft de Purmerendse potentiële medaillewinnaar, meervoudig winnares Marlou ´Blade Babe´ van Rhijn, te kennen gegeven met de sport te willen stoppen. Marlou was jarenlang de snelste ter wereld in haar discipline. Door het aanpassen van internationale regels, waardoor ze op   5 cm kortere blades moet lopen, is ze haar onderscheidende snelheid kwijt.

Chris Vos

In 2022, als de Paralympische winterspelen zullen plaatsvinden in Beijing, kan snowboarder Chris Vos uit de Beemster hopelijk weer hoge ogen gooien.

De Stadspartij – Beemster Polder Partij is trots op deze topsporters die laten zien dat ook met een beperking veel mogelijk is en wenst ze veel succes!

Welzijn artikelen