HomeNieuwsMilieuSubsidie voor verduurzamen sportaccommodaties verenigingen

Subsidie voor verduurzamen sportaccommodaties verenigingen

Sportverenigingen kunnen vanaf 1 maart subsidie aanvragen bij de provincie Noord-Holland voor kleine besparings- en verduurzamingsmaatregelen aan hun sportaccommodatie. Het geld is bedoeld voor de aanschaf van ledverlichting, zonnepanelen en het aanbrengen of verbeteren van isolatiemateriaal.

Gedeputeerde Sport Zita Pels: “Duurzaamheid is een van de thema’s waar wij sportverenigingen de komende 2 jaar bij willen ondersteunen. Ledverlichting, zonnepanelen of het verbeteren van isolatie lijken kleine ingrepen. Helaas blijkt dat lang niet alle sportverenigingen deze ingrepen kunnen uitvoeren zonder financiële bijdrage. Het is mooi om het op deze manier toch mogelijk te maken. Het zorgt voor een kostenbesparing, waardoor er geld overblijft voor dat wat de verenigingen het liefste doen: sportactiviteiten aanbieden!”

De provincie heeft €150.000 vrijgemaakt voor de subsidieregeling. Verenigingen kunnen maximaal €10.000 aanvragen. Het toegekende subsidiebedrag mag maximaal 50% bedragen van het totale bedrag dat nodig is voor de verduurzamingsmaatregelen. Als de subsidieregeling een succes is, wordt deze in 2022 opnieuw opengesteld. 

Meer informatie over de subsidieregeling is te vinden in het loket op onze website.

Milieu artikelen