HomeNieuwsWelzijnMeer inspiratie voor wandelaar op nieuwe website Noord-Hollandpad

Meer inspiratie voor wandelaar op nieuwe website Noord-Hollandpad

Wandelpad
foto Provincie NH
De website van het Noord-Hollandpad is compleet vernieuwd. Wandelaars vinden op de site geactualiseerde routebeschrijvingen van de 16 etappes, GPX-routebestanden, blogs en tips van wandelbloggers. Ook is er een aanbod van ambassadeurs langs de route en uiteraard algemene wandelinformatie. 
De website is een aanvulling op de populaire wandelgids over het pad. Projectleider Roy Oosterom van Recreatie Noord-Holland: “De wandelgids wordt goed gewaardeerd maar we zien duidelijk dat wandelaars zich graag online oriënteren. Ook delen wij meer informatie via Facebook en Instagram. Er is duidelijk behoefte aan online inspiratie. Met als resultaat dat de betrokkenheid met het Noord-Hollandpad toeneemt en er meer gewandeld wordt – en dat was natuurlijk de bedoeling!”
Meer beleving en mooie beelden
Een nieuwe website stond eigenlijk pas voor 2021 gepland. Vanwege corona en de maatregelen om wandelevents te cancelen, zijn de plannen naar voren gehaald. 
Over het Noord-Hollandpad
Het Noord-Hollandpad is een langeafstandswandelpad door de afwisselende binnenlanden van Noord-Holland. Het pad voert wandelaars langs water, duinen, schapen, bloembollen, historische dorpen, molens, gemalen, boerenlandpaden, dijken, slootjes, trekpontjes en heide. Eigenlijk langs alles wat Nederland zo bijzonder maakt. Provincie Noord-Holland is eigenaar van het Noord-Hollandpad.
Van Texel naar Huizen
De hoofdroute is 284 km lang. Het startpunt is Texel en de wandelroute eindigt in Huizen. Ook is het mogelijk het Noord-Hollandpad in omgekeerde volgorde te lopen of te kiezen voor een of meerdere losse etappes. Op de website staat van elke etappe een uitgebreide routebeschrijving: www.noordhollandpad.nl.

Welzijn artikelen