HomeNieuwsWelzijnExtra sponsorgeld voor evenementen en festivals in Noord-Holland

Extra sponsorgeld voor evenementen en festivals in Noord-Holland

Dam-tot-Dam-loop
Foto Stadspartij

De provincie stelt voor 2021 € 400.000,- beschikbaar om bovenregionale culturele en sportieve evenementen te sponsoren.

Op dit moment kunnen er bijna geen evenementen plaatsvinden, maar evenementorganisaties houden er rekening mee dat er in de tweede helft van 2021 wel weer publieksevenementen mogelijk zijn. Om meer jongeren te kunnen bereiken kunnen nu ook festivals een sponsoraanvraag indienen.

Evenementen zijn belangrijk

De provincie sponsort jaarlijks veel terugkerende evenementen, zoals Bevrijdingspop Haarlem, het Dam tot-Dam weekend en MOOOISTE landschapsfestival. Veel van deze evenementen konden afgelopen jaar niet doorgaan en ook 2021 is een onzeker jaar voor de sector. Omdat evenementen belangrijk zijn voor de regionale economie en sociale cohesie maakt de provincie extra sponsorgelden vrij voor grotere culturele en sportieve evenementen.

Aandacht voor jongeren

Veel jongeren missen de sociale contacten die zij hadden voor de coronacrisis. Een bezoek aan een evenement helpt hen om weer met elkaar in contact te komen. Om in deze maatschappelijke behoefte te kunnen voorzien, wil de provincie dit jaar ook meer festivals gaan sponsoren.

Snel aanvragen

Culturele en sportieve evenementen met een bovenregionale uitstraling die een divers publiek trekken kunnen in aanmerking komen voor extra sponsoring. De provincie Noord-Holland gaat op zoek naar evenementen die voldoen aan de sponsorvoorwaarden, maar evenementenorganisaties kunnen zelf ook contact opnemen als zij denken in aanmerking te komen. Belangrijke voorwaarden zijn dat een deel van de sponsorbijdrage moet worden ingezet voor verduurzaming van het evenement en inclusiviteit. De regeling is geldig voor evenementen tot en met 1 januari 2022. Het budget is beperkt, dus organisaties kunnen zich het beste zo snel mogelijk aanmelden!

Meer informatie

Welzijn artikelen