HomeNieuwsWelzijnDe scholen zijn weer begonnen. Zet de leerkrachten eens in het zonnetje

De scholen zijn weer begonnen. Zet de leerkrachten eens in het zonnetje

Irma
Enthousiaste leerkrachten zijn ongetwijfeld al tijdens hun vakantie gestart met de voorbereidingen van het nieuwe schooljaar. Zij nemen hun vak serieus. Leerlingen moeten wennen aan hun nieuwe juf of meester. De klas moet zich weer gaan vormen, leerkrachten noemen dit de gouden weken.
De eerste weken wordt er volop aandacht besteed aan omgangsvormen en respect. Met als doel de vreedzame en lerende school.
Laten wij dit jaar eens met zijn allen al deze leerkrachten en docenten, een hart onder de riem steken. Laat weten dat wij hen waarderen, voor hun inzet om samen met de ouders te zorgen voor een goede start.
Zeg dat gewoon eens tegen ze, als u uw kind ’s morgens naar school brengt. Of als ze tegenkomt. Laat merken dat we het samen doen. Sta achter, of nog beter, naast elkaar! Een groot deel van hun dagelijks leven brengen kinderen op school door. Leerlingen moeten zich veilig voelen op school. Alleen dan komen zij tot presteren. Een goede band tussen school en ouders is essentieel voor een goed verloop van de schoolloopbaan voor uw kind. Nog een belangrijk punt. Ik hoop dat er voor iedere klas een leerkracht staat.
Dit is niet altijd vanzelfsprekend, krantenberichten geven aan dat er steeds meer ongeschoolde mensen voor de klas staan. Welwillende klassenassistenten die keihard werken, en soms zelfs ouders. Dit alles om de leerlingen niet naar huis te hoeven sturen. Toch verdienen onze kinderen in de eerste plaats een geschoolde leerkracht.  Wij staan aan de start van het lerende leven van een kind, hoe belangrijk vinden we dit?
Het kabinet neemt het onderwijs nog steeds niet serieus, en gebruikt allerlei lapmiddelen als er een staking dreigt. De problemen worden alleen maar groter en het is nu echt tijd dat er iets gebeurt waardoor het onderwijs een echte vitaliteits impuls krijgt. Er zijn stappen gemaakt om de werkdruk te verlagen, maar merken de leerkrachten daar iets van? Doen zij nu minder aan school in hun vrije tijd? Komen zij minder terug op hun vrije dagen? Zijn de klassen overal kleiner geworden? Is het vak aantrekkelijker geworden? Krijgen de startende leerkrachten een beter salaris? En het allerbelangrijkste, hebben zij nu echt tijd voor al hun leerlingen?
En uiteraard kunnen we waar leerkracht staat uiteraard het woord docenten invullen, zij staan voor dezelfde taak.
Laat zien en merken dat wij de leerkrachten waarderen om wat ze doen.  Leerkrachten zijn ons goud!

Welzijn artikelen