HomeOnze teamsSeniorenafdelingThuiszorg werkt binnen strikte regels door

Thuiszorg werkt binnen strikte regels door

foto Unsplash.com
De afgelopen weken heeft de Stadspartij veel senioren in zorginstellingen, maar ook zij die nog thuis wonen, een bloemetje gebracht. Blijde gezichten en dankbaarheid was ons deel. Geweldig om dit te mogen doen! Maar tegelijkertijd kwam de volgende vraag bij ons naar boven:hoe zit het met onze senioren in de stad die thuis moeten blijven en zorg nodig hebben?

Omdat wij als Stadspartij omzien naar alle inwoners van Purmerend hebben wij een tweetal aanbieders van thuiszorg gebeld. We hebben onze vragen aan hen gesteld en kwamen tot een geruststellende conclusie. Senioren die zorg nodig hebben krijgen deze nog steeds aangeboden. Thuiszorg handelt volgens de richtlijnen van de RIVM, hetgeen strikte naleving van hygiëne regels omvat voor zowel cliënten en zorgverleners. Uit navraag blijkt voorts dat er voor de thuiszorg voldoende beschermingsmiddelen aanwezig zijn.

De cliënten kunnen nog steeds een beroep doen op huishoudelijke hulp, juist deze hulp is momenteel het wakende oog. Zij houden cliënten in beeld. Er wordt o.a. gekeken hoe het zit met de dagelijkse verzorging en controleren de koelkast en de voorraadkast of er voldoende voedsel in huis is.
Echter er heerst angst onder de senioren omdat deze bang zijn het Corona virus te krijgen en hulp wordt daarom geweigerd.
Dit laatste is erg jammer omdat zo de controlerende rol van de thuiszorg wel erg moeilijk wordt. Daarom worden al deze mensen 2x per week gebeld, en wordt er zo nodig contact gelegd met het sociale wijkteam of springt er iemand op de fiets om een bezoek af te leggen.
Mocht u iemand kennen waarvan u het vermoeden heeft dat dit toch een probleem gaat worden. Schroom dan niet contact met ons op te nemen. Wij hebben inmiddels door ons grote netwerk korte lijnen met de zorgverleners.
U kunt hiervoor bellen met:
Irma Waarhuijs
0623708325
Het liefst tussen 8.00 en 9.00 uur en 16.00 en 18.00 uur
U kunt ook mailen naar:
Irmawaarhuijs.iwg@gmail.com

Of

Bert Meulenberg

0621541180

Seniorenafdeling artikelen