HomeNieuwsMilieuM.O.B. verliest beroep tegen nieuwe biowarmtecentrale Purmerend

M.O.B. verliest beroep tegen nieuwe biowarmtecentrale Purmerend

StadverwHA
Foto Stadspartij
Coöperatie Mobilisation for the Environment U.A. (M.O.B.), te Nijmegen heeft beroep ingesteld tegen het verlenen door de gemeente Purmerend van de omgevingsvergunning besluit van 23 oktober 2019 (het bestreden besluit) heeft voor de realisatie van een biomassacentrale inclusief waterbuffertank, ontvangstruimte en het aanleggen van een in- en uitrit aan de Visserijweg 51 te Purmerend.
 De rechtbank Noord-Holland heeft op 10 maart uitspraak gedaan in het geding tussen M.O.B. en de gemeente Purmerend over het verlenen van de omgevingsvergunning.
 De omgevingsvergunning behelst:
  • het bouwen van een bouwwerk als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, aanhef en onder a, van de Wabo;
  • het gebruiken van gronden of bouwwerken in strijd met een bestemmingsplan, als bedoeld in artikel 2.1, eerste lid, aanhef en onder c, van de Wabo en
een uitweg te maken, te hebben of te veranderen of het gebruik daarvan te veranderen, als bedoeld in artikel 2.2, eerste lid, aanhef en onder e, van de Wabo voor het realiseren van een biomassacentrale inclusief waterbuffertank, ontvangstruimte en het aanleggen van een in- en uitrit.
De biomassacentrale bestaat uit een 12 meter hoge opslagruimte voor houtsnippers, een 16 meter hoog ketelhuis en een schoorsteen van 20 meter. De waterbuffertank heeft een beoogde hoogte van 14,5 meter.
De rechtbank heeft het beroep van M.O.B. op alle aangegeven gronden ongegrond verklaart.
Beroep tegen deze uitspraak kan M.O.B. indienen bij de Raad van State.
Uitspraak:  RBNHO:2020:1744 

Milieu artikelen