HomeNieuwsEconomieTankstation voor pleziervaart geopend naast Melkwegbrug

Tankstation voor pleziervaart geopend naast Melkwegbrug

AVIATramplein2HA
Vrijdag 8 september opende burgemeester Don Bijl een tankstation voor de recreatievaart in Purmerend. Hij deed dit samen met Cees Loggen, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland en exploitant Dick Jan Marees. Het tankstation is te vinden bij het AVIA Marees tankstation bij de Melkwegbrug in het Noordhollands Kanaal.
Gebruikers van recreatievaartuigen kunnen ter plaatse afmeren, maar alleen om te tanken. Daarna varen zij door of leggen ze aan bij de daarvoor bestemde kades. Het tankstation is een aanvulling op de voorzieningen die al in Purmerend voor de recreatievaart aanwezig zijn, zoals de uitbreiding van de aanlegplaatsen met de steigers aan het Noordhollands Kanaal en de aanleg van de botenhelling. Het tankstation en deze voorzieningen zijn met medewerking van de provincie Noord-Holland tot stand gekomen. AVIA Marees heeft het tankstation gerealiseerd en gaat het exploiteren.
Aanwinst
Het tankstation is een aanwinst voor de recreatievaart in de regio Laag Holland. Voorheen kon er tussen Amsterdam en het Alkmaardermeer niet getankt worden.
Boottocht
Het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord (NHN) organiseerde op initiatief van burgemeester GertJan Nijpels van Opmeer een boottocht op vrijdag 8 september. Ook wethouder Eveline Tijmstra, burgemeester A.J.M. van Beek van gemeente Beemster, bestuurders, lokale ondernemers en watersportvereniging Purmerend waren aanwezig. Tijdens deze tocht werd er gevaren langs het sloepennetwerk. Een netwerk van 200 kilometer in Noord-Holland aan doorgaande vaarroutes met bewegwijzeringsborden voor recreanten. Er was aandacht voor voorzieningen die zijn gerealiseerd zoals in Purmerend, maar ook werd er gekeken naar wat er in de komende jaren nog verbeterd kan worden.

Foto: Stadspartij

Economie artikelen