LeeghwaterbadCL
Vandaag donderdag 5 april starten de werkzaamheden aan het Leeghwaterbad in Purmerend. Het zwembad krijgt nieuwe, duurzame gevels en een nieuw dak.
De werkzaamheden vinden gefaseerd plaats van april tot en met oktober, zodat het zwembad zoveel mogelijk open kan blijven. De gemeente, Spurd en aannemer Vaessen doen er alles aan het ongemak voor bezoekers van het zwembad en het Leeghwaterpark te beperken. We kunnen dit echter niet geheel voorkomen.
Zwembad blijft open
De werkzaamheden vinden per bad plaats en starten donderdag 5 april in het doelgroepenbad. In totaal gaat het om vijf fases: vier afzonderlijke baden en de ontvangsthal. De andere baden blijven zoveel mogelijk open. Het recreatief zwemmen is vooral de komende maanden zeer beperkt mogelijk. Meer informatie over de aangepaste les- en openingstijden van de baden zijn te vinden op www.leeghwaterbad.nl.
Tijdelijke bouwplaats Leeghwaterpark
Om de werkzaamheden aan het zwembad te kunnen uitvoeren, wordt op het terrein van het Leeghwaterbad een tijdelijke bouwplaats ingericht. Bij de entree worden keetwagens geplaatst en ter hoogte van speeltuin De Speelkraam (Leeghwaterpark 2) wordt een opstelplaats voor een kraan gecreƫerd voor de wekelijkse aan- en afvoer van materialen. Het Leeghwaterpark en de aanwezige faciliteiten blijven bereikbaar voor bezoekers tijdens de werkzaamheden.
Energiebesparende maatregelen
Bij het vervangen van de gevels en het dak worden energiebesparende maatregelen getroffen, zoals het aanbrengen van driedubbel glas, extra dakisolatie en het isoleren van de glijbaan. Met deze duurzame maatregelen verbruikt het zwembad straks minder energie en wordt het binnenklimaat verbeterd.
Meer informatie
Wilt u op de hoogte blijven van de werkzaamheden, kijk dan op de website van de gemeente via www.purmerend.nl/leeghwaterbad of schrijf u in voor de nieuwsbrief via www.purmerend.nl/nieuwsbrief. Op www.leeghwaterbad.nl vindt u meer informatie over de aangepaste les- en openingstijden van het zwembad.

foto: Stadspartij 
 
 
Welzijn Nieuws

Welzijn Nieuws

Bezoek raadsleden aan diverse locaties van Leviaan(voorheen RIBW)

Bezoek raadsleden aan diverse locaties van Leviaan(voorheen RIBW) Op een zonnige vrijdagmiddag in ...