HomeNieuwsSociale ZakenTijdelijke woningen in Purmerend zijn hard nodig: ruim 200 aanmeldingen

Tijdelijke woningen in Purmerend zijn hard nodig: ruim 200 aanmeldingen

Aanmelden kan tot 22 december

Tijdelijke woningen Waterlanddlaan
Foto bij persbericht gemeente Purmerend


Op 27 november 2023 zijn de aanmeldingen voor de tijdelijke woningen aan de Waterlandlaan geopend. Op de locatie van het oude politiebureau zijn 42 tijdelijke woningen geplaatst. In de helft van de woningen komen statushouders te wonen, de andere 21 woningen zijn gereserveerd voor Purmerenders die alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen.

De wethouders Harry Rotgans (Wmo/welzijn) en Natalie Saaf (wonen) gingen langs bij de woningen. De aannemer De Meeuw gaf hen een rondleiding over het terrein en in de woningen. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan de afwerking. Als alles volgens plan gaat, worden de woningen in april 2024 opgeleverd.

Woningen zijn hard nodig

Er hebben zich inmiddels ruim 200 mensen aangemeld voor de tijdelijke woningen. Wethouder Natalie Saaf: ‘Dit cijfer laat zien dat deze woningen echt heel hard nodig zijn in onze gemeente. Er is een enorme vraag naar woningen voor alleenstaande ouders. Veel van hen geven aan op zoek te zijn naar een plek voor zichzelf, omdat zij op dit moment bijvoorbeeld bij familie of vrienden in moeten wonen of vastzitten in een onveilig thuissituatie. Andere ouders moeten nu noodgedwongen huur betalen die ver boven hun budget ligt omdat er simpelweg niks anders beschikbaar is, waardoor ze ongewild in de schulden terechtkomen. Precies daarom is het belangrijk dat we woonplekken creëren waar mensen zich fijn en veilig voelen. Het blijft een tussenvoorziening, maar we hopen hiermee dat het mensen rust brengt en dat ze vanuit de woningen op een veilige plek op zoek kunnen naar een definitieve oplossing.’

Aanmelden kan tot en met 22 december

Iedereen die geïnteresseerd is om mee te loten, kan zich tot en met 22 december 2023 aanmelden. De woningen worden toegewezen aan alleenstaande ouders die minimaal 6 maanden in Purmerend wonen, een woning nodig hebben, alleenstaande ouder zijn en minimaal 40% van de tijd zorgen voor maximaal 2 minderjarige kinderen, de financiële mogelijkheid hebben om zelfstandig te kunnen wonen en geen overlast geven. Als inwoners aantoonbare sociale, maatschappelijke of economische binding hebben met Purmerend en/of een functie hebben met maatschappelijke betrokkenheid, zoals in het onderwijs of de zorg, krijgen zij voorrang.

Meer informatie over de tijdelijke woningen is te vinden op purmerend.nl/tijdelijke-woningen

Sociale Zaken artikelen