RaoulSoest
Ik ontmoet Raoul in zijn woning in de wijk Overwhere. Raoul reageerde op een oproep onder de leden van de Stadspartij om te vertellen over wat zij zoal doen in Purmerend. 
Raoul is lid geworden van de Stadspartij omdat het lokale hem erg aansprak. Bovendien spraken de speerpunten van de partij hem erg aan. Naast de ondersteuning van partijactiviteiten en fractie is Raoul al 5,5 jaar buurtbemiddelaar bij Clup Welzijn.
“Als buren een conflict hebben en daar samen niet meer uitkomen kunnen zij contact opnemen met Clup buurtbemiddeling, zij zetten er dan vrijwilligers op om tot een oplossing te komen. Zoals je zult begrijpen kan ik daar wegens privacy niet te diep op ingaan”, vult Raoul aan. Zijn ervaring daarbij is dat als beide partijen willen je er altijd uitkomt. “ Als beiden hebben uitgesproken het op te willen lossen ben je al op de helft, als een van beide partijen geen probleem ervaart is er weinig kans van slagen’.
Raoul vervolgt: “op een situatie gaan bemiddelaars altijd met zijn tweeën af. De coördinator bepaalt daarbij met wie je gaat. De zaken zijn heel divers en geen bemiddeling is dan ook hetzelfde”.
Ik heb begrepen dat je daarnaast nog andere vrijwilligerstaken doet? 
“Inderdaad ik ben sinds een aantal maanden ook vrijwilliger bij hospice In Vrijheid. De werkzaamheden zijn divers, zoals de verpleging ondersteuning en het zo comfortabel mogelijk maken voor de  bewoners. Daarnaast gastheer zijn voor de familie”.  
Gaat daar veel tijd in zitten?
Raoul: “Mijn werkweek bij mijn werkgever is 40 uur, als je daarnaast geen tv kijkt houdt je veel tijd over. Geen Facebook op je telefoon scheelt ook een hoop tijd. Bij de fractievergaderingen ben ik helaas niet altijd aanwezig, maar de ondersteuning bij de wijklunch en andere activiteiten vind ik ook erg leuk om te doen”. 
 Wat gaat er goed in Purmerend? 
“Afval scheiding en de website van de gemeente vind ik prettig. Met het enthousiasme van de burgers als steun kan de afvalscheiding overigens  nog verder verbeterd worden”.
 Zijn er nog meer zaken waar je verbetering zou willen zien?
“Ik zou in het weekend gratis van het openbaar vervoer binnen de stad gebruik willen maken. Om te zorgen dat het centrum bereikbaar blijft. Ook mensen in mijn omgeving zijn erg te spreken over het centrum”.
Wat goed voor Purmerend zou zijn is dat de supermarkten AH, Lidl, Aldi en Deen in het Wagenweg- gebied zouden vertrekken. Bijvoorbeeld door ze te helpen om hun supermarkten op een andere locatie  (Baanstee Noord?) neer te laten zetten. Het centrum wordt dan ontlast van het zware wegverkeer.  Op de vrije ruimte kunnen woningen gebouwd worden.  Tevens ben ik voor ‘container bouw’ om heel snel woonruimte te creëren”.
Met dank aan Raoul Soest
Petra de Boer.


 
 
 
Welzijn Nieuws

Welzijn Nieuws

Purmerend tweede groenste stad Nederland

Tweede in de top tien is Purmerend, met 43,94 m² park per inwoner en 3,52 km² park in totaal. Het gr...