IrmaVNE
De uitnodiging van Renata Willems stond, die riep tijdens een interview dat ik met haar had: “ik wil jou een keer bij Match Events het Vrouwen Netwerk Events !” Dus op woensdagavond 29 maart was het zover. Zo sta ik zomaar voor een groep enthousiaste vrouwelijke ondernemers een praatje te houden. Een praatje, want een lezing wil ik het niet noemen.
In een gezellige locatie op de Koemarkt werd ik hartelijk ontvangen voordat de andere gasten arriveerden. Al snel werd de locatie overspoeld met enthousiaste vrouwelijke ondernemers. Sommigen begroetten elkaar met een hartelijke kus, anderen met een vriendelijke hand. De ruimte vulde zich met een kakofonie van gezellige gesprekken.
Om 20.00 uur opende Renata de avond, en mocht de eerste onderneemster ‘Pitchen’. Met een kort praatje vertelde zij iets over haar bedrijf. Daarna kwam er iemand die mij meteen inspireerde, zij heeft jaren in het onderwijs gewerkt en heeft nu een eigen bedrijfje. En van dat bedrijf wil ik best nog meer weten. Maar daarover misschien later in het jaar meer.
Toen begon het te kriebelen, want hierna mocht ik mijn praatje houden, Aangekondigd als raadslid van de Stadspartij stapte ik naar de plek vanwaar ik de dames mocht toespreken. In het begin was ik nog best nerveus, maar toen ik de enthousiaste reacties en het instemmend knikken zag, wist het dat het goed zat. En viel alle spanning van mij af.
Ik heb lang niet alles vertelt wat ik van plan ben en was. Maar ik heb de dames nieuwsgierig gemaakt naar de politiek, en dat was mijn doel. Ik heb verteld over mijn keuze voor de lokale politiek, de Stadspartij en wat onze partij zo sterk en uniek maakt. Maar ook over onze maatschappij, waar we met elkaar voor moeten zorgen: Voor elkaar en met elkaar. Ook dat wij vooral de stad ingaan, samen met inwoners initiatieven oppakken. En over mijn portefeuille, waarmee ik momenteel bezig ben. Ook over de cursussen/opleidingen die wij volgen om ons werk goed te kunnen uitvoeren. Over de Wijklunches en de studiedagen.
Na afloop kreeg ik een hartelijk applaus en een lief cadeau van Renata. En ik “zweefde” terug naar mijn stoel. Later werd ik echt overstelpt met vragen en complimenten. Ze vonden mij bevlogen, en dat ik zeer enthousiast vertelde over de politiek. Ik hoop dat ik vaker gevraagd word!  De reacties van de aanwezigen waren dus overweldigend, maar ook de berichten op Facebook en de WhatsApp berichten laten mij blozen.
Dit was de eerste keer dat ik zoiets deed, en dan zoveel positieve reacties; dit geeft ontzettend veel energie! Ik wil hierbij nogmaals Renata Willems bedanken voor de uitnodiging en het podium wat ik kreeg. Ik denk zomaar dat ik wel vaker op deze netwerkavonden ga komen!


 
 
 
Welzijn Nieuws

Welzijn Nieuws

Purmerend tweede groenste stad Nederland

Tweede in de top tien is Purmerend, met 43,94 m² park per inwoner en 3,52 km² park in totaal. Het gr...