HomeNieuwsRuimtelijke OrdeningMona Keijzer mag haar droompaleis bouwen in Edam

Mona Keijzer mag haar droompaleis bouwen in Edam

Hebben we een keer een CDA-er met grandeur is het wéér niet goed. Maar gelukkig. Mona Keijzer, ooit liefkozend de Imelda Marcos van het CDA genoemd, heeft haar strijd tegen een zure buur gewonnen die haar een droompaleis op de dijk van Edam misgunde.

Bourgeois-nieuws uit Noord-Holland. RTL-Noord-Holland pakt uit. CDA-kamerlid Mona Keijzer wilde een huis met uitzicht op het IJsselmeer, maar dat vond Martijn Roos, een buurtgenoot uit Edam, niet goed. Het huis dat de voormalige wethouder van Purmerend wilde bouwen, zou te hoog zijn en gebaseerd zijn op ‘architectonisch jatwerk.’ Roos, die we nog kennen als organisator van jazzavondjes in Amsterdam, startte een zaak tegen CDA-schoenenliefhebster Keijzer en die zaak verloor hij.

Martijn Roos tekende bezwaar aan tegen de plannen. De rechter oordeelt echter dat hij geen recht van spreken heeft. Roos woont te ver van het terrein af om belanghebbende te zijn. Roos is teleurgesteld. ‘Ik ben hier opgegroeid en voel mij verbonden met de plek. Het is een boerenbuurtje met lage huizen waar zo’n hoog gebouw niet in past.’

De Mona-haat is groot in de geroemde kaasstad trouwens. Al eerder probeerden andere buren de bouw tegen te houden. Door de Raad van State werd uitgebreid onderzoek gedaan. Daaruit werd geconcludeerd dat de bouw van een megavilla geen bezwaar is voor de omgeving.

Mona Keijzer reageert tegen Quote: ‘De uitspraak zegt voldoende toch? Maar we zijn in gesprek met de buren. Ook met Martijn. Ik wil er niet teveel over zeggen. En of ik de laatste CDA-er ben met grandeur? Haha. Nou, ik ben gewoon Mona van Jan!’

 

Ruimtelijke Ordening artikelen