Stadspartij Purmerend

altijd dichtbij

Word nu lid

van de grootste partij van Purmerend

Praat mee over het wel en wee

van Purmerend en Beemster

Purmerend een levende stad!

Een fijne plek om te werken en te wonen

Aanplant van bomen in het Purmerbos

PurmerbosHA1
Staatsbosbeheer is begonnen met het planten van groepen bomen in het Purmerbos. In totaal komen er zo’n 5.500 nieuwe bomen bij. De werkzaamheden zullen op diverse plaatsen in het bos plaatsvinden. De beplantingswerkzaamheden zullen uiterlijk begin april zijn afgerond.
Gevarieerd bos
We gaan groepen bomen van eenzelfde soort inplanten, een zogenaamde ‘kloemp’ genoemd. Daarbij maken we gebruik van bekende soorten zoals beuk, eik en berk, maar ook van minder bekende bomen zoals de amberboom, zwarte walnoot en tulpenboom. Gevarieerde bossen zijn beter bestand tegen klimaatverandering, ziekte, stormen en langere periodes van droogte. Ze bieden een gevarieerde leefomgeving voor verschillende planten en dieren die in de Nederlandse bossen leven en zijn bovendien een stuk aantrekkelijker om in de toekomst in te wandelen en te fietsen.
Jaarrond werkzaamheden
Staatsbosbeheer is jaarrond aan het werk in het Purmerbos. Van het inventariseren van de planten en dieren, het selecteren van bomen voor de reguliere houtoogst, het uitvoeren van de houtoogst met de machines tot het zorgen voor een nieuwe generatie bomen. Deze beplantingswerkzaamheden zorgen voor een kwaliteitsimpuls in het Purmerbos. Zo kunnen toekomstige generaties genieten van een aantrekkelijker bos en gebruik blijven maken van hout als hernieuwbare grondstof.
Meer informatie
Voor meer informatie ga naar de website van Staatsbosbeheer. Voor vragen mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of bel 075-628 26 28.

foto: Stadspartij

 

  Milieu overig