Purmendwerkt
Startsein gegeven in aanloop naar grote banen- en opleidingenmarkt
Op maandag 29 januari 2018 gaven onderwijs, ondernemers en overheid samen de kick-off voor het evenement Purmerend-Werkt. Dit evenement vindt plaats op de eerste koopzondag van januari 2019. In grote delen van de binnenstad, zoals het Eggert Winkelcentrum en op de Koemarkt en Kaasmarkt, komen kramen te staan. Daar kunnen scholieren die op het punt staan een vakkenpakket of vervolgopleiding te kiezen, zich oriënteren op banen die bij hen passen én kunnen ondernemers hun bedrijf presenteren. 
In Purmerend zijn, net als in de rest van het land, veel vacatures. Purmerend-Werkt is bedoeld om vraag en aanbod beter op elkaar te laten aansluiten. Purmerendse ondernemingen kunnen in hun kraam laten zien hoe mooi hun bedrijf is en wat voor werknemers zij zoeken. De scholieren komen op hun beurt in aanraking met het lokale bedrijfsleven en kiezen er daardoor wellicht eerder voor om in de eigen woonplaats te werken.
Alle ondernemers
Op maandagavond waren in het poppodium alle drie de groepen vertegenwoordigd: vanuit de ondernemers waren er met name leden van de PRO (Purmerendse Regio Ondernemers) en het onderwijs was goed vertegenwoordigd door leraren en decanen vanuit de Purmerendse ScholenGroep en de beide mbo’s, Regio College en Horizon College. Voorzitter Marije Dekker van de PRO benadrukte dat alle ondernemers uit Purmerend en omstreken welkom zijn om deel te nemen aan Purmerend-Werkt. Een kraam wordt qua financiële investering voor elke ondernemer betaalbaar.
Podium
Wethouder Harry Rotgans sprak bij de kick-off de hoop uit dat de drie o’s van onderwijs, ondernemers en overheid elkaar zullen opzoeken de komende maanden: ‘We moeten er samen de schouders onder zetten om dit evenement te laten slagen. Voor ondernemers een mooi podium om hun bedrijf niet alleen te laten zien, maar vooral ook om zichzelf voor te bereiden op de toekomst. Door nu al te laten zien waarom scholieren daar zouden willen werken, blijft Purmerends talent hopelijk in de stad – om te wonen én om te werken. De gemeente is zelf daarom ook als werkgever aanwezig bij het evenement.’
Over Purmerend-Werkt
Purmerend-Werkt is een uniek evenement dat op de laatste zondag van januari 2019 plaatsvindt in de binnenstad van Purmerend. Er komen bedrijven die zich willen presenteren, leerlingen op zoek naar een vervolgopleiding, werkgevers op zoek naar personeel, stagiairs op zoek naar een stageplaats, aanbieders van opleidingen op zoek naar nieuwe deelnemers – een echte Purmerend-Werkt markt dus!

foto: StadspartijNieuws Algemeen Bestuur

Nieuws Algemeen Bestuur

Samengaan Beemster en Purmerend in impasse

Op 24 april jl. heeft het college van Purmerend besloten een voorstel aan de gemeenteraad voor te le...
Onderwijs Nieuws

Onderwijs Nieuws

Kabinet gaat geld voor onderwijsachterstanden beter verdelen

Het geld dat gemeenten en scholen krijgen om risico's op...
Milieu Nieuws

Milieu Nieuws

Geen bodemverontreiniging door kunstgrasvelden

Na de uitzending van Zembla, waarin eventuele bodemverontreiniging door kunstgrasvelden aan de orde ...
Economie Nieuws

Economie Nieuws

Dijk rond Marken wordt veiliger en aantrekkelijker

Op en rond de omringdijk van Marken wordt het zwemstrand,...
Verkeer en Vervoer Nieuws

Verkeer en Vervoer Nieuws

Noord/Zuidlijn gaat rijden op 22 juli 2018

Ook diverse bussen en trams krijgen een andere route Het dagelijks bestuur van de Vervoerregio Ams...
Nieuws van de Partij

Nieuws van de Partij

Stadspartij presenteert verkiezingsprogramma 2018-2022

Afgelopen week presenteerde de Stadspartij het VERKIEZINGSPROGRAMMA 2018-2022. Op onze...
Sociale Zaken Nieuws

Sociale Zaken Nieuws

Purmerendse ouderen gaan eenzaamheid te lijf met microfoons en iPads

Purmerend start met het project BuurtBLIK. Dit project koppelt het...
Welzijn Nieuws

Welzijn Nieuws

Kom zwemmen in Noord-Hollands water

Op dinsdag 1 mei 2018 is de officiële start van het zwemseizoen in Noord-Holland. Op de ruim 150 off...