HomeNieuwsWelzijnAmfitheater gerestaureerd

Amfitheater gerestaureerd

 

Amfitheater
foto Stadspartij


Op zaterdag 17 september was de feestelijke opening van het gerestaureerde amfitheater in het Leegwaterpark. Het amfitheater in het Leeghwaterpark – dat van oudsher een belangrijke culturele betekenis heeft voor de inwoners in Purmerend – heeft recentelijk een metamorfose ondergaan. Ook de nieuwe regenboogkunstwerken aldaar worden onthuld.

Raadslid Melvin Smid van de Stadspartij-BPP ijvert al geruime tijd om het openluchttheater in zijn oorspronkelijke functie te herstellen. Waar dit openluchttheater, bij de aanleg destijds aangemerkt is als multifunctionele speelplek en daadwerkelijk in het verleden veelvuldig en voor diverse doeleinden (o.a. toneel, muziek, festivals, bijeenkomsten, buurtparticipatie, outdoor-fitness, speel-/hangplek)werd gebruikt. De laatste jaren werd het theater bijna alleen nog gebruikt voor een enkel festival en als hangplek. Een bespreeknotitie van de fractie van de, toen nog, Stadspartij werd in maart 2016 in de commissie Samenleving behandeld en werd toen in meerderheid gesteund.
Uiteindelijk stuitte de uitvoering van een van de scenario’s volgens de notitie op de toenmalige financiële haalbaarheid.

Evenwel in 2021, in het kader van een extra Covid steunpakket voor de culturele sector ter hoogte van
€ 558.938,- in 2021, besloot het college ook voor het opknappen van het amfitheater in het Leeghwaterpark.

Amfitheater weer multifunctioneel

Tijdens de  besloten feestelijke openingsbijeenkomst met diverse culturele optredens, stond wethouder Eveline Tijmstra (Cultuur) stil bij het opknappen van het amfitheater en de mogelijkheden die het amfitheater nu weer biedt voor voorstellingen, optredens, concerten en andere bijeenkomsten.
Wethouder Harry Rotgans (Zorg) besteedde aandacht aan de kunstwerken vanuit het inclusiedossier. Jan Stel en Arjan Jansen hebben het kunstwerk vakkundig aangebracht en het gedicht is afkomstig van Sebastiaan Stroosnijder.

Welzijn artikelen